Alla inlägg under maj 2012

Av Pernilla - 16 maj 2012 17:30

Smaskar pizza

 


Smakar ananas

 


Bläää, mindre gott, eller som Leo säger "Äig"

 

Av Pernilla - 16 maj 2012 16:58

Idag är det onsdag, pappas födelsedag och dagen innan röd torsdag = ledigt fyra härliga dagar :)

Imorgon bär det av till Tunatown för att fira papsen, träffa övrig familj, ta en tur på Parken Zoo och hälsa på dansen :) Blir en helg fullspäckad med skoj med andra ord!


Ikväll är Leo, jag och Cosmos ensama hemma då R är på bio med några kompisar. Självklart slår vi på stort och gör egen pizza till vårt eget lilla onsdags-fredagsmys :)


 

Pizzabagaren in action

 

Skinka

 

Champinjon

 

Ananas

 

Ost

 

Inget kalas utan kras :P

Trots krossad skål och en akutdammsugning blev det en färdig pizza tillslut

   

Bon apetit

 

Fredagsmys en onsdag :)

Av Pernilla - 14 maj 2012 14:20

När Leo sovit middag och jag gick in för att väcka honom stod han glatt med foten uppe på spjälkanten och sa "Heeej". Där och då bestämde jag att byta ut sidan mot plankan utan vägg, så att säga, innan olyckan är framme.

Sagt och gjort. Vi gick ner i källaren och hämtade plankan ur mörkret. Not to self: skaffa en lampa till källarförrådet. Några skruvar senare stod då den "nya" öppna sängen på plats till Leos stora förtjusning. Han klättrade upp direkt och testade och myste :) Blir intressant ikväll att se om han ligger kvar eller springer upp hela tiden, bara för att han kan ;) Spännande!!!


     

Klart godkänt skulle jag säga!

Av Pernilla - 13 maj 2012 19:07

idag var det alltså dags att packa picknick-väskan med lite smörgåsar, plättar, kex, saft och vatten och bege oss mot Svista gård norr om Uppsala. Hade kollat arlas hemsida kvällen innan och skrivit upp den vägbeskrivning som fanns där. Ledde den oss rätt tro?! Inte! Efter många svängar i diverse riktningar och svordommar över att beskrivningen inte stämde höll vi på att ge upp och var på väg hemåt med besvikelsen hängandes som en tung dimma i hela bilen. Plötsligt ser vi en skylt mot Svista 6 km :) vi svängde och höll tummarna att detta skulle leda oss rätt, klockan höll på att rinna ut men än skulle vi hinna om nu bara vägen ledde oss dit vi ville. Tro det eller ej men vid nästa korsning låg gården och maaaaaaassor med bilar stod parkerade på en stor äng. Sena som vi var fick vi snällt parkera allra längst bort där vi bytte om till stövlar och kalvade (ursäkta ordvitsen) iväg mot hagen där korna skulle släppas. Trots vår sena ankomst fick vi en bra plats där vi med glädje kunde se de lyckliga korna springa, hoppa, studsa och dyka ut på grönbete. Trots felåkningar, ångest och besvikelse vände alla känslor och vi kan lugnt säga att det blev en lyckad dag till slut!


 

Förväntansfull kille spanar efter kossor


 

Är man liten måste man komma upp lite för att se bra


 

Här kommer de i full fart


         

Ibland går det lite väl fort


 

Äntligen ute Muu så skönt!

Av Pernilla - 12 maj 2012 19:15

Imorse när vi vaknade och märkte att regnet stod som spön i backen bestämde vi oss för att ta en tur till Lek & Bus i Upplands Väsby. Vi har varit där en gång tidigare för några månader sedan då Leo bara var dryga året. Den gången hade han lite svårt att klara av det mest själv och behövde mycket hjälp av oss. Hur mycket kan hända på några månader?! Mycket!!! Idag sprang Leo runt på ett helt annat sätt än han gjorde förra gången. Han sprang rakt igenom raderna med "boxpåsar" i olika strl utan att blinka, han klättrade upp för "trappor" gjorda av runda kuddar, han gick över broar gjorda av nät, kröp igenom stora rör uppe i taket och såklart åkte han de stora rutschkanorna (i våra knän men ändå). Allt med ett stoort leende på läpparna :D


 

"Kuddtrapporna"


   

minirutschkanan


Väl hemma igen fortsatte regnet att smattra mot fönstren, varvat med 5 minuter blå himmel och sol lite då och då, så trötta som vi var efter några timmars bus parkerade vi i soffan och hade det mysigt.


 


Detta är vad jag kallar en härlig lördag! Hoppas ni har haft det lika härligt som vi!

Imorgon bär det av för att titta på kosläpp i Uppsala. Hoppas på lite roliga bilder om vädret tillåter ;) Stay tuned!

Av Pernilla - 11 maj 2012 12:25

Cosmos passar på att sträcka ut sig i soffan efter en tuff vecka på dagis.


Cosmos håller på att skolas in i en mer permanent grupp på dagis som har en stor utegård som de kan gå in och ut till/ifrån som de vill istället för att bli utsläppt lite då och då som han blir nu. Det känns riktigt bra och det märks att han blir stimulerad både fysiskt och psykist vilket han verkligen behöver. :) 

Av Pernilla - 11 maj 2012 11:20

Idag är jag, Leo och Cosmos hemma. Ute är det burrväder och regnet hänger i luften. Vi myser i soffan. Tvättar kläder och sängkläder och jag försöker plugga lite vårdhygien inför nästa veckas prov mellan varven. Går kalas :)


Upptäckt att Leos solrosor växer så det knakar så nu har det snart dags att plantera om de små sötnosarna. Hoppas de inte växer föör fort, kunde tydligen bli 6 meter höga totalt :S blir att ha fönstren öppna på balkongen om de ska få plats ;)


Nu ropar tvättstugan att det är min tur att slänga in tvätt. Sen ska jag sätta mig med en espresso, en bit mörk choklad och läsa på lite om immunsystem och hygien :)


Ha en gó dag allesammans!!!

Av Pernilla - 10 maj 2012 15:25

Förmiddagen spenderades i skolan med första lektionen i pedodonti, dvs barntandvård, intressant. Sista (?) dagen jag åkte bil till skolan, tänkte testa SL-kommunikationerna from nästa vecka och se hur det går ;) ska bli spännande.


Vid lunch tog jag en sväng till gymmet innan det var dags att hämta gossarna (hund+barn). Solensken och termometern visade +19 grader. Efter ca 1 timme i bilen under upphämtningsrundan försvann solen och en maaassa moln hann infinna sig och "löfte" på radion om regn ikväll och imorgon..... Attans när man ska vara ledig!


Hemma upptäckte vi att Leos solrosor som han planterade på maxi (se tidigare inlägg) har kommit upp som små skott :) Betydligt bättre frön än de han fick med yoghurten iaf, de finns inte en tillstymmelse till skott fast de planterades flera veckor tidigare... vi koncentrerar oss på de fina solrosskotten istället :)


Idag är det torsdag och ikväll serveras pannkaka med grädde och sylt :) Dax att sätta smet!


Ta hand om varandra och ha en skön kväll!

Presentation


24 årig mamma, tandsköterska,nygift, matte, dotter, syster, vän, kusin, barnbarn, kvinna som precis som alla andra får pussla livets pussel för att få bitarna att falla på plats.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards