Alla inlägg under maj 2012

Av Pernilla - 9 maj 2012 16:47

Avklarat två heldagar i skolan efter LIAn. Trött i huvudet är bara förnamnet... Vi har gått igenom två prov som vi gjorde innan LIAn, diskuterat LIAn, lärt oss om immunsystemet, gått igenom inför prov nästa vecka, gått igenom inlämningsuppgiften från LIAn och haft klassråd. Klassråd är alltid lika intressant... Mycket kommer upp till ytan när man kan diskutera i hela klassen utan lärarna... I say no more...


Härligt att träffa alla klasskamrater igen. Många skratt blir det och det känns härligt. Det är skönt att känna att man kommer ha kul när man går till skolan på morgonen.


Stort minus är dock att Järfälla kommun tagit bort infartsparkeringen bredvid skolan och de Tre andra som finns är överfulla när man kommer kl 8....... Finns en parkering precis utanför skolan men 40-50 kr/dag känns lite saftigt i längden. Åkte runt idag och letade och hittade en bra parkering mitt emot stationen 2kr/tim! kruxet var dock att man bara kunde betala med mynt.... slängde mig in på stationen och tog ut pengar och frågade snällt i kiosken om jag fick växla, vilket jag fick!! Tack snälla!!!


Även om dagen började snurrigt och stressig måste jag säga att den i helhet varit intressant och bra. Eller... jag känner att detta inlägg blev lite snurrigt och det ber jag om ursäkt för....  Välkommen tillbaka!

Av Pernilla - 7 maj 2012 08:40

Så var det måndag igen. Men denna måndag är annorlunda än de tidigare. För första gången ska jag åka iväg och arbeta som tandsköterska. Det har varit en effektiv morgon. Klockan är inte mer än 8.40 på morgonen och jag har hunnit skjutsa till dagis, hunddagis och tåget. Jag har hunnit träna, äta frukost och dricka kaffe. Jag har hunnit vakna lite halvt. Så ska jag även hinna duscha innan det bär av till Jobbet till kl 11. Hoppas att dagen är fullspäckad så att man hela tiden har något att göra och tiden går. Ikväll är det serie-kväll igen. R och jag har två serier vi följer för tillfället, Once upon a time och Game of thrones. Två underbara serier i fantasyns anda. En utspelar sig i "verkligehetn" samt i sagans förtrollade värld och den andra i en mystiska värld där kungar slåss om den stora järntronen med mera med mera. Mys!


Igår var även det en effektiv dag. Dagen började tidigt då lilleman valde att vakna redan vid 6.30 Lite lättfrukost och sen körde vi igång. Fönster putsades inne, mellan, ute och på balkongen. Alla hjälpte till så gott de kunde.


 

Frukosttime


 

Fönsterputsning på balkongen


En snabb koll på datorn resulterade i ett samtal till Rotebro och köp av två fällbara snurrfåtöljer som R åkte och hämtade. Fåtöljerna blev snabbt en väldigt populär plats att sitta och mysa och läsa böcker i.

 


Solen sken från en blå himmel och lilleman var trött så när fåtöljerna var på plats gick vi en härlig promenad längs vattnet ner till centrum där glass inköptes och avnjöts i solen.

Av Pernilla - 5 maj 2012 13:55

Idag åkte vi en liten tur till Arlanda på förmiddagen för att titta på flygplan som startar och landar. Vi åkte till utkiksplatsen vid bana 3 och väntade, och väntade. Tillslut såg vi ett flygplan lyfta, på andra sidan området på en annan bana, och sen ett till. Bestämde oss för att åka bort och hitta ett annat ställe där vi kunde spana, närmare dessa plan som lyfte. Vi åker runt Arlandaområdet och hittar en liten "parkering" och en grusstig upp på en liten kulle. Där har vi fin utsikt på en annan landnings-/startbana och vad ser vi?! Jo, ett flygplan som landar i fjärran, där vi stod tidigare..... och ett till!!! Attans!!! Men så plötsligt dyker ett annat plan upp på "vår" bana som tar fart och LYFTER rakt över våra huvuden. Det var så härligt att se Leos blick och förvånade min och se hur han pekade "fluska!!!!" (flygplan) Så kom ett till och sedan ett till! Vi hade valt rätt tillslut i alla fall :)


Sen bar det av mot affären och veckohandling, som vanligt på lördagar, vårt lilla lördagsnöje ;) Där hade Leo tur igen, alla barn fick en liten zinkkruka som de fick plantera solrosfrön i. Van som han är att hjälpa mig på balkongen med planteringar visste Leo direkt vad som skulle göras och tog spaden i jorden och började fylla sin kruka. Sen att han först försökte äta upp solrolfröna är ju ett misstag som vemsomhelst hade kunnat gjort, solrosfrön finns ju ätbara ;) Så nu står hans lilla kruka tillsammans med fyra andra som han platerade igår med slingerkrasse som han fick från mina kollegor :)


Nu väntar lite sen lunch/tidig middag, vi får se vad det blir och sen bär det ut på en härlig promenad i det fina vädret!


Spanar på flygplan 

Av Pernilla - 4 maj 2012 16:15

Idag var min sista dag på praktiken och mina kära kollegor hade fixat en underbar påse blommor till mig :) Tre superfina Dahlior, persiljefrön á la Jamie Oliwer och krassefrön till Leo ;)


Är blandade känslor att lämna praktiken för denna gång, men jag kommer iof tillbaka på måndag för att jobba ;) men det blir inte varje dag som jag varit van vid dessa 6 veckor. 6 veckor som gått otroligt fort och varit roliga, jobbiga och framförallt lärorika!


Det är en otroligt härlig känsla att bli "avtackad" med fina blommor och varma ord. Det känns som jag gjort bra ifrån mig och att jag varit ett bra tillskott till personalen!


På tisdag är det tillbaka till skolbänken som gäller, fullt fokus framåt. 4 tentor på 5 veckor sen sommarlov :D


 

Av Pernilla - 2 maj 2012 16:10

Syster köpte två påsar Starbucksbönor till mig i USA, igår fick de "nya" burkar från sväronens förråd plus en kaffekvarn årsmodell äldre. Blev så fint att ha framme på bänken.


 


Efter helgens bravader i Tunatown möttes vi av detta på balkongen när vi kom hem:

 


Snart har vi prunkande grönska :)

Alla blommor och frön har nu även fått tillskott av en rabarber så om några veckor blir det rabarberpaj :) Mums!

 


Nästa vecka ska vi få några jordgubbsplantor av snälla Jessica på jobbet :) Fattas bara en fontän och lite tomater så är balkongen nästan perfekt ;)


Hoppas alla har en underbar dag i det fina vädret. Ikväll blir det glass och fika nere vid vattnet. Mys!

Av Pernilla - 1 maj 2012 20:17

Låter ett urval bilder berätta om helgen som varit, Enjoy!


 

"Vill ingen ta fram bollen får jag väl göra det själv då"


 


 


 


 


 

Lycka att ha en egen sandlåda!


 

Gott sällskap och god mat


 

Mys med moster


 

Vacker himmel efter en trevlig middag


 

Trädgårdsarbete

 


 


 


 

Lycka att rulla sig i gräset

 


 

Sand mellan tårna för första gången kan kännas lite konstigt

 


Presentation


24 årig mamma, tandsköterska,nygift, matte, dotter, syster, vän, kusin, barnbarn, kvinna som precis som alla andra får pussla livets pussel för att få bitarna att falla på plats.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards